Pillefyr til træpiller

Sammenlign priser på pillefyr.

Træpiller afbrændes i et træpillefyr, som er det, der anvendes til opvarmning. Det er derfor også vigtigt, at du anskaffer dig et godt pillefyr. Vi har lavet en sammenligning over priserne på træpillefyr, hvor du både kan finde noget i den helt billige ende og i den lidt dyrere ende.

Det smarte ved et pillefyr er, at det er en enhed, som kan det hele. Du sætter en temperatur og herefter vil pillefyret selv justere mængden af træpiller efter at du har fyldt den op.

Ligesom at det er vigtigt at gå efter god kvalitet, når du køber træpiller i 6mm eller træpiller i 8mm, er det en god ide at gå efter et pillefyr af god kvalitet. Træpillefyr findes i mange forskellige kvaliteter og design. 

Når man køber et træpillefyr er det en større investering. Her skal du dog huske, at du indenfor et par år har indtjent pengene igen ved det billigere alternativ i træpiller.

…Og husk en kedel til pillefyret

Når du har anskaffet dit et træpillefyr, skal du huske at tilkøbe en kedel. Her er det en god ide at blive guidet af forhandleren, så du får købt en kedel, som passer til dit træpillefyr. Det vigtige er, at du ikke får købt en kedel i den forkerte størrelse eller får den købt for billigt.

Det er bedst at gå efter en kedel, som er typegodkendt.

Pillefyr kan opvarme brugsvand

Det smarte ved et pillefyr er, at det kan andet end at opvarme rummene i boligen. Et træpillefyr kan nemlig også benyttes til at opvarme brugsvandet. I gennemsnittet kan du trække 50% af varmeafgivelsen fra træpillefyret over i brugsvandet. Hvis man køber et træpillefyr af høj kvalitet, kan du trække hele 80% af varmeafgivelsen over i brugsvandet.

Der er altså flere fordele ved at vælge et træpillefyr.

Pilleovn til træpiller

Hvis du har et mindre hus, er du måske interesseret i en pilleovn. En pilleovn er nemlig umiddelbart til dig, som har et mindre behov. Dog kan pilleovne fås i flere forskellige størrelser, så det er muligt at finde pilleovne velegnet til større boliger.

En pilleovn både ligner og minder meget om en almindelig brændeovn. Det særlige kendetegn ved pilleovne er, at de har et træpillemagasin, som automatisk justerer mængden af piller. Det betyder at temperaturen er konstant, uden at du skal arbejde for det.

Derudover har de fleste pilleovne et ur installeret som gør, at ovnen kan tænde og slukke af sig selv. Det betyder altså, at der er mindre arbejde i en pilleovn end der er i en brændeovn.

Var denne artikel brugbar?

Tryk på stjernerne for at bedømme!

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal stemmer: 32

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at vurdere!